De hemel op aarde

Je gunt je kind al het geluk en je weet dat zelfvertrouwen nodig is om een gelukkig leven te kunnen leiden. Natuurlijk weet je ook dat beide ouders belangrijk zijn voor het welzijn van kinderen. Je kind is 50 % de vader en 50 % de moeder. Wijs je één deel af dan voelt het kind zich OOK afgewezen. Dat is natuurlijk geen bijdrage voor het zelfvertrouwen. Beide ouders hebben bij te dragen aan de ontwikkeling én welzijn van het kind. Geen van beide heeft een voorkeursbehandeling nodig, samen kunnen ouders de hemel op aarde zijn. Een evenwichtige, eerlijke en aantrekkelijke relatie tussen papa en mama is de hemel op aarde voor een kind én zijn zelfvertrouwen.

Meer of minder zelfvertrouwen

Als meisje van 6 á 7 jaar heb ik ervaren wat het met je zelfvertrouwen doet als je ouders in een (vecht)scheiding zitten. Mijn wereld stortte in, de grond zakte onder mijn voeten vandaan. De fundering, waar je als kind op bouwt, bleek onstabiel. Het lastigste deel was de onduidelijkheid en onzekerheid, die tijdens en na de scheiding van mijn ouders, overbleef. De communicatie, het daadkrachtig optreden en de grens naar het kind toe (waar duidelijk wordt wat van het kind is en wat over de ouders zelf gaat), bleef achterwege.

Onbewuste triggers

Jaren later werd dit stuk verleden bij mij getriggerd, door onze eigen kinderen. Het kind wat ooit had ervaren dat ze aan haar lot was overgelaten, voelde zich ‘opeens’ onveilig in haar volwassen leven. In het heden werd getriggerd wat ooit had plaatsgevonden. De situatie in het heden raakte (onbewust) een herinnering aan uit het verleden, waardoor er wantrouwen overheerste om onbevangen en vol vertrouwen het avontuurlijke leven in het heden te kunnen leiden. Wat me heel duidelijk werd door deze situatie, is, dat beide ouders belangrijke kwaliteiten mee hebben te geven voor het zelfvertrouwen van het kind.

Kwaliteiten voor meer zelfvertrouwen

Een aantal kwaliteiten, dat op het lijf geschreven staat voor de vader, is om het kind de strijd te leren aangaan in het leven, zodat het zelfvertrouwen groeit. Leer je kind uitdagingen aan te grijpen en deze (samen) stap voor stap te nemen. Wordt er ook geleerd dat het juist is om je grenzen aan te geven? Kan je ook het onderscheid maken tussen daadkrachtig, doelgericht handelen en je veerkracht tonen? Je veerkracht tonen, zoals meebewegen als dat beter is voor de situatie. Dit zijn mannelijke kwaliteiten, wat in ieder van ons aanwezig is, die het kind zelfvertrouwen geeft.

De vrouwelijke kwaliteiten liggen meer op de interne verbindingen. Denk hierbij aan het onderlinge contact, communiceren, het zorgen voor, etc. Loopt de onderlinge communicatie op rolletjes? Worden de boodschappen vanuit liefdevolle intenties gedeeld, of liggen er addertjes onder het gras? Mogen de emoties worden geuit op een veilige wijze en kunnen ook de gedachten worden gedeeld waar misschien vraagtekens bij geplaatst worden? Wordt er onderscheid gemaakt in de aandacht en zorg voor jezelf én elkaar? Het is voor een kind belangrijk dat er een veilige plek is, waar hij de ruimte krijgt voor ALLE gevoelens en gedachten. Dat een kind mag zijn zoals hij is. Enorm helpend voor een gezond zelfvertrouwen.

De hemel op aarde voor kinderen, is als de mannelijke- en vrouwelijke kwaliteiten samenkomen.

Bewustwording

Bewustwording kan best pittig zijn. Zolang je geen weet hebt van zaken, kun je geen verbetering aanbrengen. Met de kennis van nu had er veel ellende voorkomen kunnen worden.Het is logisch dat je sommige zaken moeilijk vindt om aan te kijken. Ben je bereid om ‘de rode draad’ in jouw leven  aan te kijken? Verblijf jij in situaties die je niet wilt? Weet dat jij de enige bent die dat kan veranderen. Wil je deze uitspraak serieus nemen?

“Verbeter de wereld, begin bij jezelf.”
-Gandhi-

Je kunt blijven waar je nu bent, of stappen ondernemen voor een verbeterde versie. De wereld waarin ik ben geboren, en de wereld die ik nu leef, is compleet verbeterd. Daarvoor ben ik beide ouders dankbaar, want de scheiding, hoe heftig ook, heeft OOK een afscheiding gemaakt tussen het verleden en het heden. Een ongezonde, ongelukkige, liefdeloze relatie tussen twee mensen, is geen fijne voedingsbodem voor een kind.

Relaties kunnen verbeteren, als er een sprankje liefde schittert aan de horizon, en je er wérkelijk ALLES voor over hebt om de situatie te verbeteren. Door middel van de methode kindertolken® leer je je kind, je partner verstaan in wat het wérkelijk nodig heeft. Je kind, ja zelfs je partner, laat zien wat er OOK in jou leeft.

Dankbaar

Een groots geschenk mocht ik afgelopen week ontvangen van ons 17-jarig dochter, die tegen me zegt, dat ze zo dankbaar is dat wij haar ouders zijn.

Hoe ervaar jij je relatie met je kind, je partner? Waar ben jij dankbaar voor? Wat gaat fijn in het contact? Leeft de onderlinge aantrekkingskracht of zorgt jullie situatie met je kind voor teveel zorgen en problemen? Kortom, leef jij de hemel op aarde?

Voorkeur mag er zijn

Er zijn momenten dat een kind, bij tijd en wijle, een voorkeur heeft voor een ouder. Dat zegt overigens niets over de onvoorwaardelijke liefde die het kind voelt voor beide ouders. Een kind weet diep van binnen dat hij beide ouders nodig heeft in het leven. Gun je kind beide werelden en zorg ervoor dat er ruimte is voor allebei. Sta open voor elkaars wereld en bedenk dat jullie relatie OOK een spiegel is voor wat jij binnenin je, jouw schaduwzijde, mag gaan belichten. Welke potentie ligt DAAR op jou te wachten…Wat keur je van jezelf af, waardoor begrip, waardering en respect nauwelijks de ruimte krijgt.

Verlangens en wensen

Wat verlang of wens jij binnen het gezin? Weet dat als je gewond geraakt bent als kind, en deze wonden zijn nog open, dan verwond je het kind op dezelfde plaats. Alle shit, die jij meeneemt vanuit je verleden, en wat (nog) niet in het licht heeft mogen staan, geef je onbewust door. Juist als je aangeeft dat je iets NIET wilt meenemen uit jouw jeugd, weet dan dat je dit onbewust tóch doet. Om dit deel (in jou) aan te kijken en ermee aan de slag te gaan, is verbinding, daadkracht én begrenzing nodig. Hiervoor open staan, is de eerste stap om je verlangens en wensen te kunnen leven.

Liefde en geluk

Kies je voor liefde en geluk? Wil jij voorbij het opvoeden ervaren dat de relatie haast vanzelf bevorderd? Je kind bloeit op, net als jij. Dáár zijn vele geluksmomenten te ervaren. Je kind zal dit zó waarderen. Je verlangens en wensen, vanuit je zuivere hart volgen, is zó waardevol. al is die reis OOK uitdagend en kun je opstakels tegenkomen op je pad. We weten dat we dan niet zwak zijn, maar om hulp kunnen vragen. We weten dat het enorm krachtig is, als je je openstelt voor inspiratie en informatie. Het brengt je JUIST verder op het pad van LIEFDE en GELUK. En af en toe heb je gewoon even een reminder nodig, toch?

Ziet de wereld er, binnen jullie relatie, niet zo aantrekkelijk uit? Onderzoek eens wat er diep IN jou wordt aangeraakt en wees genadeloos eerlijk naar jezelf. Wat raakt jou zo bij je partner? Waar kan jij niet tegen? Tien tegen één dat er zaken onbewust spelen, die onderling van (grote) invloed zijn. Er zit iets in de weg om het geluk te kunnen leven.

Verbinden

Is het mogelijk om een fijne verbinding met elkaar, je kind, je partner? Kan het anders? Ja, het kan verbeteren als er liefde aanwezig is. Gaat het vanzelf? Helaas, uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat je er iets voor over moet hebben om aantrekkelijk te zijn voor je partner en je kinderen. Weet dat als je durft te kiezen voor liefde, i.p.v. angst, je groot(s) geluk kan ervaren samen met je gezin. Je kind én je partner zullen je dankbaar zijn dat je je hart ervoor opent.

Nu ben ik spontaan gestart met een filmpje te delen, waarin ik duik in het contact met je kind en wat je hierover wilt weten. Het is de aftrap voor wekelijkse filmpjes, zodat jij daar je voordeel mee kunt doen.

Van strijden naar jezelf én elkaar verblijden…

Wil je dit niet missen, geef de facebookpagina Groot Geluk Kindercoaching een like… en ik nodig je uit om in de groep aan te sluiten. Een plek waar je met gelijkgestemden kunt verbinden.

Ik wens je kind én jou groot(s) geluk,

Liefs Lisa

P.s. Weet jij dat je wel wat hulp kan gebruiken? Ben jij er klaar voor om te gaan diepzee duiken en daar de hemel op aarde te ontdekken?

Dit zijn momenteel de mogelijkheden:

1.Op donderdagavond 19 november 2020 geef ik het Maandelijkse Magische Me-time Moment, zodat de liefdevolle ouder in jou opbloeit. Jezelf op de eerste plek zetten en de tijd en ruimte die wordt besteed aan meditatie, visualisatie en geleide oefeningen werkt rustgevend, waardoor mensen opgeladen weer naar huis terugkeren mét inspiratie van elkaar.

Heb jij het verlangen om je kind meer zelfvertrouwen te kunnen geven, het contact met je kind te verbeteren, je kind leren omgaan met zijn of haar emoties, etc. Tijdens deze momenten zijn we genadeloos eerlijk en laten we de maskers vallen. We ontdekken de mogelijkheden die zelfzorg & -liefde biedt en gaan het avontuur aan om de informatie én inspiratie voor de liefdevolle ouder zinvol, sprankelend en speels je te laten ervaren, zodat je uitgerust én geïnspireerd huiswaarts gaat. Zin in? Hier kun je alles lezen over deze magische me-time momenten en je aanmelden.

2.Wil je de methode kindertolken® zélf kunnen inzetten in je privé leven en dagelijkse werk? Vanwege het succes van de afgelopen keer en de vraag om binnenkort nogmaals deze workshop te organiseren, is op dinsdag 10 november 2020 een herkansing om deel te nemen aan de workshop: Je kind in bloei.

Ben jij op zoek naar meer zelfliefde, wil jij je (innerlijk) kind op laten bloeien of wil jij jouw kind werkelijk verstaan? Tijdens deze workshop leer je het kindertolken hanteren in de praktijk en het leven van je kind én jezelf verrijken. Ik informeer en inspireer je, zodat jij de weerspiegeling over jouw situatie kunt verbeteren. Vanuit de antwoorden, die door één deelnemer als voorbeeld wordt gesteld, zal iedereen mee profiteren. De antwoorden leiden naar praktische bruikbare tips, inzichten en concrete theorie, die heel logisch voor je zullen zijn. Hier kun je alles lezen over deze workshop en je aanmelden.

3.Wil je de situatie bij de kern aanpakken en weten wat er onbewust van invloed is binnen jullie relatie? Een kindertolktraject is een liefdevol en leerzaam traject, dat leidt tot blijvende verbeteringen.

De boodschap van je kind is genadeloos eerlijk en liefdevol. Dit zorgt ervoor dat je aan de slag kunt met wat er in de weg zit. Mail gerust terug en laat me weten wat je vragen zijn en wat je wilt weten. Ik plan graag een vrijblijvend persoonlijk gesprek in om je te informeren en om te onderzoeken of we willen samenwerken. Hier kun je contact met me opnemen.