WORKSHOP MIJN KIND MIJN SPIEGEL

Welke problemen, klachten of zorgen?

Iedere keer voor het naar school gaan, speelt de pijn in de buik een negatieve rol?  Steeds weer klachten van je (klein) zoon over de andere kinderen in zijn klas? Is het afscheid nemen een terugkerend drama? Is de frustratie en boosheid van je kind een terugkerend probleem? Lijkt het erop dat je kind zich normaal goed kan concentreren, maar krijg je via de leraar andere verhalen? Speelt (faal)angst een belangrijke rol in het leven van het kind? Laat het kind tegenvallende resultaten zien in de ontwikkeling? Wordt je kind gepest of zijn er veelvuldig conflicten? Is het in- of doorslapen lastig, problemen met naar bed gaan, eten, etc. een terugkerend obstakel? Heeft je kind last van (heftige) emoties? Is je puber je vaker ‘de baas’ dan jij zou willen? Erger je je aan zijn of haar houding en gedrag of merk je dat het contact moeizaam verloopt? Ligt je kind regelmatig dwars en breek je er niet doorheen? Houdt hij zich niet aan de regels? Zijn er problemen op het gebied van zindelijkheid, constipatie, eczeem, etc.

Herkenbaar of zijn er andere terugkerende problemen, waar je graag verbetering in wilt zien? Lijkt niets te werken? Wat nu?

Kinderen zijn spiegels.

Weet jij hoe die spiegel écht werkt? Ik ben ervan overtuigd dat het antwoord ‘nee’ is. Je zult verrast zijn, wat je kind jou wil vertellen. De boodschap van je kind gaat een stap verder, waar jij (nog) niet kunt kijken. Daarover informeer én inspireer ik graag ouders, opvoeders en professionals, die kinderen (0-18 jaar) begeleiden.

De taal die het kind ‘van nature’ spreekt, wordt voor jou vertaald. Deze vertaling zorgt voor rust, acceptatie en ruimte voor meer vertrouwen en geluk. Je leert vanuit een nieuw perspectief naar het kind te kijken en tijdens deze interactieve workshop ervaar je zélf wat dit voor jou en je kind oplevert.

Voor wie?

Ben jij de (groot)ouder die op zoek is naar de oplossing en heb jij er alles voor over om de situatie te verbeteren? Ben je bereidt om vanuit een nieuw perspectief naar je kind te kijken? Ben jij de ouder die graag zélf zijn kind wil begeleiden naar een gelukkig leven? Dan is deze workshop voor jou bedoeld.

Ben je professional en wil je deze workshop of presentatie binnen de onderwijsinstelling, kinderdagverblijf, Pabo of daar waar meer zicht op het kind gewenst is? Neem gerust contact op om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Wat biedt de workshop je kind én jou?

Dat wat je bewust bent, heeft invloed op de relatie met je kind. Dat wat je onbewust bent heeft ook invloed op je relatie. Tijdens de workshop ‘mijn kind mijn spiegel’, krijg je zicht op wat jouw kind je (onbewust) wilt vertellen. Dat levert je meer inzicht op het gedrag, de houding, de emoties en de taal van het kind.

Hoe meer jij bewust bent van welke invloed jij hebt op het kind, hoe meer jij de regie kan bepalen. Hoe meer jij weet wat er nodig is om het geluk te bevorderen, hoe meer vertrouwen en rust er kan ontstaan.

Verlang jij naar meer rust, vertrouwen en harmonie? Dan weet jij dat dit de beslissing is die je NU wilt maken om de verandering in beweging te brengen. Het is een stap naar verbetering, waar jij veel voor over hebt. Jij weet dat dit de juiste manier is en dat de tijd rijp is om naar de kern te gaan waar je de oplossing vindt, zonder je kind verder te belasten.

Waarom ik deze workshop geef?

Deze workshop is van betekenis voor alle ouders, opvoeders en professionals die met kinderen werken. De input van deze workshop heeft ervoor gezorgd dat ik met een andere blik naar kinderen, mijn partner, mijn collega’s en vrienden kijk. Het heeft me bewust gemaakt in hoeverre we met elkaar verbonden zijn, op de juiste manier. Je leert wat het leven jou wilt leren op de meest simpele manier en waar je het geluk kunt vinden. Vraag gerust meer informatie over de workshop of meld je aan om kennis te maken.

Reacties van voorgaande deelnemers over de workshop.

‘Het geeft inspiratie én stof tot nadenken’.
Marieke

 

‘Ik kwam thuis na deze presentatie én zat vol energie. Ik wilde het heel graag delen met mijn vriend, maar hij bleek niet thuis. Ik was vol opwinding, en baalde dat er niemand was om te vertellen wat ik had gehoord.’
Jennifer

 

‘Het geeft me opheldering en inzichten, ik ben er meteen mee aan de slag gegaan’.
Een leraar

 

‘Ik wist van te voren niet goed waar ik me op moest voorbereiden, maar dat gevoel haalde Lisa al gelijk weg door die onzekerheid maar te benoemen. Daardoor viel er al een last van mijn schouders; dat samen met de ontspanningsoefening maakte dat ik heel rustig en aandachtig de workshop begon. Ik kan over de inhoud van de workshop heel kort zijn: een openbaring. Alle vragen die ons als groep, als ouder of leerkracht, gesteld zijn, kwamen binnen, maar zorgde ook voor herkenning en toch ook een soort van ontspanning. Dit tezamen met de (soms herkenbare) verhalen van anderen, maakte dat de sfeer heel goed en veilig was. Iedereen durfde iets te delen en dat zorgde ervoor dat je al snel het gevoel kreeg dat je elkaar al langer kent. Lisa begeleide dit ook erg professioneel, maar vooral rustig.

Ik kan deze workshop veel ouders aanraden; ook al heb je geen enorme problemen met je kind, het is gewoon verhelderend: je kind wil je vaak iets vertellen, maar wij denderen maar door. Soms even stil staan bij je eigen keuzes, de manier waarop je je leven leidt en wat dit voor invloed heeft op je kinderen, is nu een belangrijk doel geworden. Ook het besef hoe je soms kan reageren, terwijl jij denkt alles onder controle te hebben, maar je kinderen daar dwars doorheen prikken. Ja dat besef is misschien nog wel het hardste binnen gekomen, maar op de juiste manier. Het ligt vaak niet aan het kind, maar grotendeels aan de volwassenen.. Het zou eigenlijk geen kindercoaching, maar oudercoaching moeten heten ;-). Wij doen allemaal ook maar wat…

Ik vond het erg waardevol en leerzaam! Dit moet nu even een plek krijgen, maar wellicht bel ik Lisa wel op om mijn gedachtes eens te delen. Dankjewel!’

Sarah

Weet je nu dat jij dit zélf wilt ervaren?

Vraag naar de data en meld je aan voor deze workshop, zodat je leert wat de inhoud voor jullie betekent. De kosten voor deze workshop zijn €25,-p.p. en worden gegeven vanuit Haarlem. Lukt het jou om een groep van 6 tot 8 personen te enthousiasmeren, dan kunnen we samen een datum prikken en overleggen welke locatie het beste past.