Genieten van vrij zijn.

Je kijkt er al weken naar uit om vrij te zijn. Je hebt zin om te genieten en heerlijk te ontspannen in de vakantie. Ooit ging je dat gemakkelijk af, nu vraag je je af of je er aan toekomt, aan een aantal relaxte weken. In ieder geval ben je blij als je alles hebt ingepakt en op pad kunt gaan. De deur achter je dicht trekken en samen op avontuur….

Je hoeft het even niet meer alleen te doen, vanaf nu delen jullie de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de kinderen. Natuurlijk deel je de verantwoordelijkheid het gehele jaar door, maar in de vakantie periode breng je meer tijd samen door, waardoor de persoonlijke aandacht gemakkelijker verdeeld wordt.

Vrij voelen om jezelf te zijn

Vrij zijn gaat -voor mij- OOK over je vrij voelen om jezelf te kunnen zijn en dat is genieten, toch? Tegelijkertijd kunnen we ervaren dat -vrij zijn om jezelf te zijn- gemakkelijker gezegd is, dan gedaan. Er komt nogal wat bij kijken als je jezelf wilt zijn. Binnen gezonde relaties is het juist, om oog te hebben voor elkaar, en tegelijkertijd ook bij jezelf te blijven. Heb jij dit weleens bij jezelf getoetst?

We willen graag geliefd zijn bij de ander en daarvoor doen we af en toe dingen om geliefd te worden. Wij kunnen ons ooit teveel willen aanpassen aan de ander, waardoor bij jezelf blijven, om lef vraagt. Om de harmonie te bewaken en de lieve vrede te bevorderen, vraagt het een andere aanpak, die we niet gewend kunnen zijn. dan gaat het over de vraag of we de moed hebben om niet te willen voldoen aan verwachtingen van anderen en jezelf niet steeds vergelijken met een ander.

Mild zijn

Voor mij houdt vrij zijn ook in, dat je jezelf – in alles- accepteert. Vrij, jezelf zijn, gaat voorbij aan: onderdrukking, vast zitten, je gevangen voelen en ervaren dat je belemmerd wordt in je bewegingen. Vrede hebben met je lichte, mooie, bewonderingswaardige eigenschappen én je pijnlijke, zware, gevoelige eigenschappen.

Dat je ALLES kunt aanvaarden van jezelf. Ook je kritische ‘innerlijke’ stem, wanneer je bewust wordt over je negatieve, oordelende, afwijzende, afkeurende gedachten. Juist door mild te leren zijn met je schaduwkanten.

De reflectie van de spiegel

Onze omgeving helpt je onbewust door ons bewust te maken hoe het met je gaat. Wat we zien bij de ander, zegt namelijk veel over onszelf. Het is de reflectie van wat er -van binnen- bij ons speelt. We weten dat kinderen spiegelen en in feite is alles en iedereen een spiegel. Dit gaat verder dan de platte vorm. Het spiegelen gaat dieper, ligt genuanceerder en reikt uit naar lagen in jou, die je onbewust, ongeliefd of on-geleefd bent.

Daar waar jij onaangenaam wordt geraakt door je dierbaren, brengt aan het licht wat er onbewust van invloed is. Daar waar we iets over, of van, vinden. Zij doen dit niet bewust. Onze dierbaren schijnen het licht op wat er bij onszelf gezien of gehoord wil worden. Zij laten ons ook weten wat ze voor ons wensen, waar wij ons geluk kunnen vinden en hoe we ermee aan de slag kunnen.

Bevrijdend

De methodiek die wordt gebruikt, maakt bewust wat er speelt binnen onze relaties, brengt inzicht én raakt een snaar van binnen. Dat wat ons onaangenaam raakt bij anderen, wil ons iets vertellen. Door de PresentChild® methode ontdek jezelf, wat er ooit in jou gevangen zit, wat weer kan worden vrijgelaten. De ruimte die dan ontstaat, verlicht je van je zorgen en/of problemen. Je wordt je vervolgens bewust waar jij voor wilt kiezen. Waar jij JA tegen zegt. Ja, voor wie je wil zijn, wat je nodig hebt…én wat goed is voor je kind, je partner, je omgeving…

Een win-win-win situatie.

Ooit heb je moed nodig, om de confrontatie aan te gaan, anderen (tijdelijk) teleur te stellen, je grenzen aan te geven of spanning te ervaren bij nieuwe paden die je kiest, omdat het uiteindelijk beter is voor allemaal. Je weet dat dit klopt en je herinnert je het weer. De buitenwereld helpt mee, doordat deze ook weerspiegelt dat de situatie verbeterd. Het geeft je extra motivatie om door te gaan en als je ervaart dat het je bevrijd, plezier brengt, je een voldaan gevoel geeft en dit ook nog waardevol is voor anderen, is dat groots geluk.

Weet jij dat het zo niet langer kan? Verlang jij naar meer geluk in je leven? Wil je meer jezelf kunnen zijn  en voel je de noodzaak om nu écht in beweging, zodat je kunt ontdekken waar jij je van kunt bevrijden?  Neem een eerste stap en kies hieronder wat past bij jou of mail om vrijblijvend af te spreken.

 Vrijer jezelf zijn

1) Iedere maand geef ik een informatief én inspirerend webinar waar jij je je GRATIS voor kunt aanmelden: ‘Spiegelgedrag en de vertaalslag van een kindertolk.’ Je krijgt begrip, waardering en respect voor het kind en je krijgt meer zicht op kinderen. Je gaat het zélf ervaren. Ik deel je mijn ervaringen en laat je proeven aan de methodiek van de kindertolk.
Voor wie? Iedereen die kinderen heeft, betrokken is bij (klein)kinderen of met kinderen werkt. Laat je verrassen door het kind, je partner, je collega, waar jullie je geluk kunnen vinden. Een fijne ontmoeting met gelijkgestemden, waarbij je ook nog eens veel nieuwe inzichten op doet over je kind, je partner, je collega, etc.

Wat ik terugkrijg, na het webinar, is dat het voor ouders én opvoeders fijn, waardevol en leerzaam is. Dat het meer inzicht geeft over het kind én jezelf. Lees wat voorgaande deelnemers hebben ervaren.  Voor vragen en deelname neem vrijblijvend contact met me op, zodat ik je de praktische informatie kan mailen.

2)  Wil je de methode kindertolken van PresentChild® zelf leren inzetten, thuis en/of op je werk (met kinderen)? Tijdens de één-daagse workshop ‘Je kind in bloei’  gaan we de concrete theorie direct in praktijk toepassen, waardoor je de middelen in handen krijgt om deze methode zelf in praktijk te brengen. Interesse? Voor vragen of aanmelden, kun je contact met me opnemen. In overleg kunnen we tot een passende oplossing komen.

3) Heb je problemen of zorgen die je persoonlijk met me wilt delen, mail me gerust voor een kennismakingsafspraak, zodat we vrijblijvend kunnen onderzoeken of we willen samenwerken? Neem gerust contact met me op.

Ik wens je heerlijke vrije dagen toe,

Liefs Lisa

P.s. In een GRATIS besloten groep op facebook ben ik regelmatig actief en deel ik live mijn kennis en ervaringen die -voor mij en cliënten- helpend zijn geweest en nog steeds zijn. Mijn missie is om kinderen te begrijpen, te verstaan en hen te verrijken zodat ze zich kunnen ontwikkelen om helemaal zichzelf te kunnen & durven zijn.

Wat ik niet weet, is of het helpend is voor jou. Wat ik wel weet, is dat ik inspiratie krijg door te luisteren naar ervaringen van anderen. Je bent welkom in deze groep om te luisteren, jouw ervaringen te delen en vragen te stellen.

Hoe kun je aansluiten?
Geef de facebookpagina Groot Geluk Kindercoaching een like, deel deze pagina op jouw tijdlijn en ik stuur je een uitnodiging voor de groep Liefdevolle ouders & opvoeders via facebook of vind de besloten groep, beantwoord de vragen en je sluit vanzelf aan.

Zit je al in deze groep, is jouw betrokkenheid bij het welzijn van kinderen groot en wil je hulp geven? Je kunt helpen door de facebookpagina Groot Geluk Kindercoaching te delen en zichtbaar te maken op jouw tijdlijn. Dankjewel voor het delen wat het jouw brengt, zodat andere ouders, opvoeders weten wat er mogelijk is, ook namens de kinderen.