Je kind lekker in z’n vel?

Als ouder of opvoeder ben je gelukkig als je ziet dat je kind lekker in z’n vel zit. Dat je kinderen stralen en gelukkig zijn, vol energie en doen waar ze blij van worden. Maar zorgen dat je samen kunt genieten en gelukkig zijn, lijkt de laatste periode nauwelijks zichtbaar in je leven. Je bent druk met de ballen in de lucht gooien en het is hard werken.

Om mij heen hoor ik dat kinderen lastig te motiveren zijn. Nu is dat in de huidige tijd natuurlijk niet zo gek, omdat we een tijd lang weinig konden en mochten. Kinderen kunnen hierdoor de neiging hebben om zich terug te trekken, veel tijd te besteden aan activiteiten, zoals films kijken en mensen volgen via sociale media. Ze gaan meer hangen en reageren zeurderig als je de aandacht vraagt. Nu er weer meer kan, is het mogelijk om erop uit te gaan. Blijft jouw kind in dit gedrag hangen en moet jij veel moeite doen om je kind in beweging te krijgen? Ben je klaar met dit gedrag en het trekken en duwen zo zat? Wil je dat het leven leuker en gemakkelijker gaat, zodat jullie meer kunnen ontspannen en zorgelozer genieten van het samen zijn?

Je lijkt elkaar niet te kunnen verstaan en het begrip voor elkaars keuzes is ver te zoeken. De verbinding, die eens zo natuurlijk verliep, lijk je momenteel kwijt te zijn. Herken jij het?

Probeer je alles om je kind in beweging te brengen, maar lijkt niets te helpen? Je stelt geïnteresseerde vragen, je kijkt naar waar de belangstelling van hem of haar ligt en probeert erop aan te haken. Meer inspiratie kun je in deze blog lezen.  Je kind lijkt je aandacht juist af te wijzen of  hij/zij wilt haast niets hebben van jouw aandacht. Wat is er voor nodig om weer lekker in je vel te zitten? Is het beweging, of juist bezinning… is er iets anders wat van invloed is binnen de relatie?

Van probleem naar oplossing

Het gedragsprobleem van je kind, dat dwars lijkt in te gaan op alles wat jij probeert aan te reiken, is altijd logisch. Ten eerste spiegelen kinderen en bovendien reikt dit verder dan wat we in eerste instantie (bij onszelf) zien. Ik heb regelmatig ervaren dat er iets gezien of gehoord wil worden waar je kind  onbewust naar reflecteert. Ten tweede vind je de oplossing niet zozeer bij je kind, maar bij jezelf. De behoefte, waar je kind onbewust naar vraagt, ligt ten grondslag aan waar jij je (onbewust) tegen verzet.

Waar mag jij meer belangstelling voor opbrengen? Waar mag jij de aandacht op jezelf vestigen? Wat mag er van jezelf niet zijn? Wat keur je af? Kortom, probeer eens aan te haken op wat jij van jezelf afwijst.

Het zou zomaar kunnen zijn, dat als jij je met deze vraagstukken bezig gaat houden en ermee aan de slag gaat, je kind als haast vanzelf weer in beweging komt. Binnen het systeem reageren kinderen namelijk op de ouders, opvoeders. Het welbekende oorzaak en gevolg, actie en reactie. Door ruimte te creëren, en je bezig te houden met waar jij zelf tegenaan loopt, kan de situatie 180 graden draaien.

De taal van kinderen

Het verdient de aandacht om naar de boodschap van je kind te luisteren. Zij spreken ‘van nature’ een taal, die ik voor je kan vertalen of ik kan het jou leren, zodat je het thuis of op je werk in de praktijk kunt brengen. Het kan zijn dat de situatie dieper ligt en dan maakt de vertaling je bewust waar onvrijheid wordt ervaren en waar groei mogelijk is, die jullie beiden de kans geeft om je vrijer, lichter en energieker te bewegen.

De methode kindertolken heeft de afgelopen 25 jaar vele ouders geholpen tot grote verbeteringen binnen de onderlinge relatie. Het werken met de methode van PresentChild® levert heldere inzichten op, die ervoor zorgen dat jij weet waarmee je aan de slag kunt om het leven van je kind én jezelf in positieve zin – meer vreugde en geluk- kunt bevorderen.

De afgelopen tijd heb ik een stem kunnen geven aan het kind van een aantal cliënten, waardoor zij opheldering hebben gekregen over hetgeen (onbewust) binnen de relatie heeft gespeeld.  Bijzonder om keer op keer te ervaren dat ouders zich als vanzelf herinneren wat werkt om het kind weer lekker in z’n vel te doen zitten. De rust en het vertrouwen, dat weer is gerealiseerd binnen de relatie én binnen het gezin, geeft ruimte om weer aandacht te geven aan het genieten van het leven. Er is weer tijd en ruimte om op avontuur te gaan om te ontdekken wat het leven je nog meer wilt laten ervaren aan geluksmomenten.

Heb je vragen, wil je meer informatie over de methode van PresentChild® of weet je dat het klopt om vrijblijvend af te spreken, zodat we kunnen onderzoeken waar je kind (onbewust) op reageert en waar jij … jullie geluk kunt vinden, reply deze mail en ik neem contact met je op.

Ik wens je veel gelukkige momenten,

Liefs Lisa

P.s. Iedere maand geef ik een online lezing over Spiegelgedrag en de vertaalslag van een kindertolk. De reviews van deelnemers die je zijn voorgegaan, kun je hier lezen.
Wil je hier meer informatie over of vrijblijvend afspreken? Neem gerust contact met me op. info@grootgelukkindercoaching.nl

Wil je geluk verspreiden en/of plukken? Dank je wel voor het liken en delen, dat waardeer ik zeer en ook namens alle kinderen.

Volgen?
Insta vind je hier @lisagrootgelukkindercoaching en op Facebook vind je het onder de zoekterm Groot Geluk Kindercoaching: Facebook