Je kind wil dat je gelukkig bent.

Bij mijn cliënten en om mij heen zie ik dat de maatregelen rondom het corona virus voor iedereen verschillende gevolgen heeft. De werkende ouders kunnen het fijn vinden dat ze iets wezenlijks kunnen doen, om mensen te helpen. Voor de thuiswerkenden kan het fijn zijn om meer samen te zijn met het gezin en de rust ervaren van het ont-moeten. Er zijn ook ouders voor wie deze situatie flinke uitdagingen brengt. Zij raken juist meer uit hun doen, omdat de structuur en de regelmaat wegvalt en men meer op elkaars lip zit. Frustraties en irritaties kunnen sneller om de hoek komen kijken en dan hebben we natuurlijk ook nog de angst en onzekerheid wat dit allemaal teweeg brengt.

Eén ding hebben we gemeenschappelijk:
er is in korte tijd een heleboel veranderd. Deze maatregelen zetten het vertrouwde leven op zijn kop. En is dát misschien ook goed, dat het allemaal eens op zijn kop wordt gezet? We worden geadviseerd om thuis te blijven. We zijn gewend om er op uit te gaan, maar gaat het goed op deze manier? Is het belangrijk om juist een pas op de plaats te maken? Wat zou daarvan het voordeel kunnen zijn?

De reden dat mensen moeite hebben met thuis blijven en samen op elkaars lip te zitten, is dat ongenoegen nu in een snelkookpan terecht komt. Alle mensen van wie de relatie met hun kinderen of hun partner wat lastig verloopt, op welke manier dan ook, komt nu onder een vergrootglas. Mensen kunnen het fijn vinden om eropuit te gaan en zoveel mogelijk op avontuur te gaan, maar nu is het avontuur plotseling thuis gestart, bij de basis, het gezin!

Dat kan erg ongemakkelijk aanvoelen en er kan veel weerstand worden opgeroepen. Deze weerstand komt voort uit wat er onbewust bij jou van binnen leeft. Het onaangename gedrag wat je kinderen (of je partner) laten zien, is precies dat wat van binnen onderdrukt wordt ín jou. Jij denkt misschien dat de oplossing bij de ander zit. De wérkelijke oplossing zit ín jou!

Je kind wil dat jij gelukkig bent.

Het gedrag, het spel, de emoties of de ontwikkeling wat je kind aan jou laat zien en waar jij je aan kan ergeren, wil jou iets vertellen. Als je bereid bent en ervoor open staat om naar je kind te luisteren (wat hij je in wilt fluisteren), vind je dáár jouw geluk. Dan zal je zien dat je nu teveel richt op zaken die er NIET toe doen. Dat jij je focus beter kunt omkeren. Laat een lichtje schijnen naar binnen. Dáár ligt de wijsheid, waaruit jij kracht en veel energie uit kunt halen, als je weet waar je wérkelijk mee aan de slag kan gaan. En dit gaat voor jouw kind én voor jezelf een wereld van verschil maken, ten positieve.

Er zijn nog een heleboel ouders die onbewust zijn, waardoor je dingen creëert die je eigenlijk helemaal niet wilt. Je kind wil dolgraag wat vragen aan jou stellen, die ervoor gaan zorgen dat jij een duwtje in de juiste richting krijgt.

Ben jij de ouder die meer rust en harmonie thuis wilt? Wil jij je voordeel kunnen halen uit deze lastige situatie, die jij nu ervaart met je kind?

Ooit had ik zelf last van zorgen, problemen, onzekerheden en twijfels bij mijn kinderen en mijn leerlingen op de basisschool. De wérkelijke oplossing heb ik leren kennen en hierover kan ik veel vertellen en dat ga ik ook doen. Voor deze blog laat ik het even hierbij, want….

Hoe dan ook ga ik een GRATIS (interactieve) workshop geven:
’Je kind wil dat jij gelukkig bent’.

Hoe, wanneer en voor wie?
Deze interactieve workshop is op dinsdagavond 26 mei 2020 van 20.00 t/m 21.00 via facebook live. Het is voor ouders, verzorgers die kinderen groot brengen of mensen die met kinderen werken.

Wat biedt deze workshop?

In deze workshop komt onder andere het volgende aan bod:

 • Hoe je voorbij het opvoeden naar oplossingen toewerkt, die het verschil in jullie voordeel verbeteren.
 • Hoe jullie elkaar onbewust beïnvloeden en welk effect dit heeft op jullie relatie.
 • Hoe jouw kind iets influistert wat voor jullie beiden helpend is.
 • Wat de methode kindertolken voor effect heeft op jou en je kind, en zelfs het gezin.
 • Welk effect de methode kindertolken heeft, ga je zélf ervaren.

Wat levert deze workshop jou en je kind op?

Met deze workshop krijg jij inzichten wat van belang is om je kind nóg beter te leren kennen. Hieronder lees je wat deze workshop voor jou én je kind oplevert, zonder dat je kind wordt belast (de workshop is alleen voor ouders):

 • Je gaat met een andere bril naar je kind kijken.
 • Je kind zal jou verrassen met zijn of haar gedrag.
 • Je krijgt meer begrip voor jouw kind.
 • Je kunt gehoor geven aan wat je kind wérkelijk nodig heeft.
 • Je ervaart wat de methode kindertolken voor jou betekent.
 • Je krijgt meer respect en waardering voor je kind.
 • Je krijgt inzichten waarmee je aan de slag kan gaan om thuis meer rust, plezier en harmonie te krijgen.

Wees niet bang, ook jij kunt dit, welke leeftijd jouw kind ook heeft!

Kortom je krijgt meer zicht op je kind, waar jij als liefdevolle ouder gemakkelijk mee aan de slag kan.

Hierbij nodig ik je met al mijn liefde uit om mee te doen aan deze online GRATIS workshop.

Voor vragen over of aanmelden voor de workshop, mail naar info@grootgelukkindercoaching.nl

Vragen die regelmatig worden gesteld:

Wat gaan we doen in een online workshop?

Je gaat zélf ervaren wat de methode kindertolken voor jou en je kind kan opleveren en wat jouw kind doet om jou te helpen gelukkig te zijn. Daarnaast is er aandacht voor jouw verhaal, we gaan elkaar ont-moeten. Er is veel (h)erkenning, we hebben een luisterend oor naar elkaar, zonder oordelen of adviezen.

Waarom geef ik deze workshop GRATIS?

Deze workshop geef ik GRATIS, omdat ik zoveel mogelijk ouders de kans wil geven om gelukkig te zijn mét je geluk, je kind. Ik ervaar iedere dag wat de methode kindertolken ons als gezin oplevert, Wat een rust, plezier en geluk dit ons brengt. Dat gun ik jou en je gezin ook. Zeker in deze tijd van onzekerheid kun je wel een voordeeltje gebruiken, toch?

Wat zeggen andere mensen over deze workshop?

Hieronder lees je wat enkele andere mensen zeggen over de workshop:

‘Wat een boeiende en inspirerende lezing gaf Lisa gisteren als haar inbreng bij de Geluksroute. Interessante gespreksstof ook zeker voor een moeder van een inmiddels volwassen dochter. We hebben nog best een tijd nagepraat.
Het werk dat Lisa doet voor ouders en kinderen is opbouwend, helpend en verhelderend.’
Joes Kriek-Groot

‘Ik wist van de te voren niet goed waar ik me op moest voorbereiden, maar dat gevoel haalde Lisa al gelijk weg door die onzekerheid maar te benoemen. Daardoor viel er al een last van mijn schouders; dat samen met de ontspanningsoefening maakte dat ik heel rustig en aandachtig de workshop begon. Ik kan over de inhoud van de workshop heel kort zijn: een openbaring.

 

Alle vragen die ons als groep, als ouder of leerkracht, gesteld zijn, kwamen binnen, maar zorgde ook voor herkenning en toch ook een soort van ontspanning. Dit tezamen met de (soms herkenbare) verhalen van anderen, maakte dat de sfeer heel goed en veilig was. Iedereen durfde iets te delen en dat zorgde ervoor dat je al snel het gevoel kreeg dat je elkaar al langer kent. Lisa begeleide dit ook erg professioneel, maar vooral rustig.

Ik kan deze workshop veel ouders aanraden; ook al heb je geen enorme problemen met je kind, het is gewoon verhelderend: je kind wil je vaak iets vertellen, maar wij denderen maar door.

Soms even stil staan bij je eigen keuzes, de manier waarop je je leven leidt en wat dit voor invloed heeft op je kinderen, is nu een belangrijk doel geworden. Ook het besef hoe je soms kan reageren, terwijl jij denkt alles onder controle te hebben, maar je kinderen daar dwars doorheen prikken. Ja, dat besef is misschien nog wel het hardste binnen gekomen, maar op de juiste manier. Het ligt vaak niet aan het kind, maar grotendeels aan de volwassenen.. Het zou eigenlijk geen kindercoaching, maar oudercoaching moeten heten;-). Wij doen allemaal ook maar wat…

Ik vond het erg waardevol en leerzaam! Dit moet nu even een plek krijgen, maar wellicht bel ik Lisa wel op om mijn gedachtes eens te delen. Dankjewel!’ Sarah

Wat je moet weten…

Deze workshop is op dinsdagavond 26 april 2020 van 20.00 t/m 21.00 via Facebook live in een besloten groep. Ik heb heel veel zin om jou op de meest liefdevolle en speelse wijze de fluisteringen van je kind te vertellen. Hoewel er ook kinderen zijn, die het eruit schreeuwen ;-).

Laat je verrassen en ga dit avontuur aan, zodat jij weet wat gaat helpen om met het gezin thuis het beste eruit te kunnen halen. Je bent welkom op dit feestje, waar je nieuwsgierigheid beloond wordt. Zin in? Je kunt hier contact met me opnemen, zodat jij jouw voordeel eruit kunt halen.

Je bent welkom,

Liefs Lisa Groot