Op ontdekkingstocht…

Lange tijd ontbrak het me aan tijd om te reflecteren. Op het moment dat ik reflecteren weer heb herontdekt, ontdek ik vele waardevolle dingen.

Door steeds dieper in dit onderwerp te duiken leer ik meer en meer over het spiegelen. mezelf, de ander én de maatschappij. Dat je kind, je partner, etc. reflecties zijn van jezelf. Door het gedrag wat raakt te vertalen, word je je bewust wat er onbewust van invloed is binnen de relatie. Er opent zich een hele nieuwe wereld.

Het spiegelen op een dieper niveau leidt tot groter bewustzijn, waardoor je zicht krijgt op hoeveel invloed je hebt op een licht en liefdevol leven.

Binnen het onderwijs heb ik ervaren dat niet alleen eigen kinderen spiegelen, maar ook de kinderen uit je klas. Het zette mijn leven op zijn kop. Steeds meer krijg ik zicht op ons bestaan, nu we al onderzoekend en spiegelend een duik nemen binnen het onderwijssysteem.

Samen met kindertolk collega Chantal ontdekken we het spiegelverhaal van het onderwijs binnen onze maatschappij. Het leidt ons naar nieuwe informatie en een nieuw pad, waar we stap voor stap een nieuw verhaal over én voor het onderwijs leren kennen.

Onverwachts geeft dit project me ook op persoonlijk vlak inzichten over mezelf en wordt er veel aangeraakt. Ik leer mezelf beter kennen op het gebied van perfectie, beoordelen en wat het met me doet als ik het niet weet. Door erkenning te geven aan het gevoel dat wordt opgeroepen en ruimte te maken om gevoelens te doorvoelen, kan ik loslaten wat me in de weg zit en hierdoor stroomt de energie weer.

We weten niet precies waar deze ontdekkingstocht toe leidt. Wat we wel weten is dat het inspireert en belangrijk voelt om dit pad te bewandelen. We hebben het vertrouwen dat hier iets moois ontstaat en we geven ons over aan het proces van het spiegelverhaal dat wil ontstaan over het onderwijs.

Ben jij ook nieuwsgierig naar dit verhaal? Zodra het verhaal rond is, mag jij het hebben. Laat het even weten, dan kunnen wij het met je delen.

Liefs Lisa Groot
Kindertolk® en coach die je begeleid het kind zélf te begeleiden naar geluk.

P.s. Iedere maand geef ik een online lezing over Spiegelgedrag en de vertaalslag van een kindertolk. Vraag naar de praktische informatie, dan mail ik je terug.
Wil je me volgen?

Insta vind je hier @lisagrootgelukkindercoaching en op Facebook vind je het onder de zoekterm Groot Geluk Kindercoaching: Facebook