Pluk Geluk!

Een 7-jarig kind dat nergens zin in heeft. Boos wordt om de kleinste dingen. Nauwelijks wil avondeten, moeilijk in slaap kan komen door gepieker en niet naar school toe willen gaan. Vaak last hebben van lichamelijke klachten zoals buikpijn, zonder aanwijsbare redenen. En veel aandacht vragen, heel veel aandacht willen!

Mijn ‘ongelukkige’ kind

Machteloos keek ik toe hoe mijn kind ongelukkig was. Soms ervaarde ik schaamte. Was ik niet in staat om mijn kind gelukkig te maken? Momenten vol schuldgevoel. Ik had toch zelf gekozen voor een kind! Daar hoorde de zorg voor mijn kind bij.

Zorgde ik nog goed voor mezelf?
Waar ligt de grens ?
Toch naar school en naschoolse opvang ondanks zoveel angst en verdriet?
Faalde ik hier als ouder?
Klaar staan voor mijn kind en mezelf vergeten!

Hulp gezocht!

Uiteindelijk heb ik hulp gezocht bij anderen. Onder andere een coach die mijn kind kon begeleiden. Hierdoor ontstond er meer ruimte voor andere mogelijkheden. Ook schepte ik ruimte voor mijzelf, waardoor ik wat afstand kon creëren in de relatie met mijn kind. De zorg iets loslaten betekende dat ik als moeder minder gespannen bezig was met de ontwikkeling van mijn kind.

Zorgen voor jezelf en de ander

Zodra er nog meer ruimte ontstond, ben ik de opleiding voor kindercoach gaan volgen. Hier heb ik geleerd wat ervoor nodig is om kinderen te helpen die niet lekker in hun vel zitten. Hoe kinderen (meer) zelfvertrouwen krijgen en wat hiervoor nodig is. Daarbij heb ik geleerd hoe je kinderen tot gezonde en zelfstandige personen kunt opvoeden. Waardoor er een gelukkige relatie ontstaat waarbij iedereen zichzelf mag zijn. In mijn relatie tot mijn kinderen heb ik geleerd dat ik eerst voor mijn eigen basisbehoeften mag zorgen, in het belang van de ander!

P.S.1 Heb je zelf behoefte aan een gesprek over de opvoeding van je kind, dan kun je een afspraak met mij maken. Mail je vragen en ik neem contact met je op. Voel je vrij om deze blog te delen met anderen, die hiermee geholpen kunnen worden.

P.S.2 Pluk geluk! is een workshop waarbij je kennis maakt met kindercoaching. Het is een middag vol aandacht en plezier voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. Je kind zal ontdekken dat het niet de enige is die wel eens niet zo lekker in zijn vel zit.

We gaan op zoek naar schatten in de natuur en in jezelf.
Welke schatten kom je buiten tegen? Wat maakt dit zo bijzonder? Wat maakt jou speciaal en uniek?

Gebruikmakend van de natuur als metafoor. Een stevige boomstam, een fragiele klaproos, allebei overleven ze in de natuur. Ieder op zijn unieke eigen wijze.
Een workshop vol tips, ideeën en avontuur.

Voor jongens en meisjes van 6 t/m 8 jaar.
Van 14.00-16.00 u. op woensdag 7 juni 2017
Bij Groot Geluk kindercoaching
Jan van Walréstraat 35 in Haarlem
Kosten: 15, – per persoon (inclusief drinken, iets lekkers en materiaal). Bij afmelding binnen 24 uur voor aanvang wordt de helft in rekening gebracht.

Kom jij op avontuur en je schatten verzamelen?
Ik heb plek voor max. 4 kinderen.
Aanmelden kan via Facebook, WhatsApp of mail