Veerkracht en zelfvertrouwen (deel 1)

Je kind houdt zich in, lijkt weinig veerkracht en zelfvertrouwen te tonen. Naar buiten toe doet ze verlegen en lijkt onzeker te zijn. Ze kijkt op een afstandje toe en ziet van alles gebeuren. Het komt allemaal binnen en ze beweegt mee met dat wat er van haar wordt verwacht. Thuis zie je haar volle potentie en doet ze allesbehalve verlegen en onzeker ;-).  Wat helpt haar veerkracht en zelfvertrouwen te geven?

Veerkracht kunnen tonen en zelfvertrouwen blijken een enorme uitdaging te zijn. Binnen het systeem zijn er tal van momenten waarin ze wordt beoordeeld op haar ontwikkeling, waarbij het schijnbaar lijkt, dat ze niet voldoet. Je blijft ook de andere waarheid zien en, zo goed en zo kwaad als het gaat, blijf je doen waar jullie blij van worden. Je hebt vertrouwen dat jullie kind, met de juiste begeleiding, op haar tijd en wijze tot bloei komt, toch?

Tijdens dit proces kom je allerlei ‘verhalen’ tegen, die kwetsen, je laat wankelen en pijnlijk zijn. Deze pijn en kwetsuren zijn blijkbaar nodig om te helpen bij de ontwikkeling, die wordt doorgemaakt. Je leert gaandeweg dichtbij jezelf te blijven, veerkracht te tonen en te vertrouwen op je eigen wijsheid, jouw eigen verhaal.

Weet dat je precies goed bent zoals je bent, dat je niets hoeft te veranderen en dat je nergens naartoe hoeft, wat niet past bij jouw verhaal. Door jouw geloof én het vertrouwen in je kind, is de weg vrijgemaakt om wonderen te laten ontstaan.

Je neemt de volle verantwoordelijkheid voor het welzijn van jullie kind. Je weet dat zij jou iets heeft te vertellen. De reflectie van de spiegel, die je in je kind ziet, zegt iets over wat jij mag zien en horen. Het leidt je naar het pad wat je nodig hebt om je prettig te voelen en waar je de meeste aandacht op mag richten.

Binnen het systeem voelt jou kind haarfijn aan, wat er klopt en wat niet. Zij laat dit zien met haar gedrag, houding spel, etc. Volkomen onbewust spreekt zij een taal, die jij graag wilt leren. Een vertalingstraject blijkt  de doeltreffende oplossing, waardoor je een liefdevolle confrontatie krijgt, die zeer leerzaam is. Door deze ervaring  kun jij de taal, die je kind ‘van nature’ spreekt, verstaan. Je kan direct concreet aan de slag, waardoor  je kind opbloeit tot de jonge man of vrouw mét veerkracht en zelfvertrouwen. De potentie, die jij al die tijd hebt kunnen zien.

De waardering en respect voor je kind neemt toe en er ontstaat wederzijds begrip. Met jouw begeleiding weet je haar zelfvertrouwen exponentieel te laten groeien. Je verzamelt haast vanzelf de bewijzen dat ze kan waar ze ooit van heeft gedroomd. Stapje voor stapje komt haar verlangen tot leven en zelfs nog meer…. In H4 uit het e-book lees je tips, informatie en inspiratie wat helpt om je kind meer zelfvertrouwen te geven. Vraag het gratis e-book aan.

De ervaringen behoren bij het proces, die continu doorgaat en het fijne is dat alle betrokkenen gelukkig zijn en plezier ervaren. Er wordt gelachen om eventuele misstappen en gerelativeerd, als jullie opmerken dat de situatie niet zo serieus genomen hoeft te worden. Er blijken meerdere wegen naar Rome en verkeerde keuzes bestaan eigenlijk niet. Vanuit liefde weet je je innerlijke kracht in te zetten om de wederzijdse verbinding te versterken.

Niet vanuit het forceren, maar omdat je hart gaat jubelen als je doet waar je blij van wordt. Gaandeweg durven jullie je meer en meer naar buiten uit te spreken wat er van binnen speelt. Het voelt in het begin ongemakkelijk, maar jullie weten dat je zo je zelf bent. Je weet en voelt dat het fijn is om in jezelf te geloven en het geeft veel zelfvertrouwen. Het maakt je tot wie je bent, een veerkrachtig mooi mens.

Het is prima om iedere keer opnieuw keuzes te maken die bij je passen, zodat je de focus kunt behouden op het pad die jij graag wilt bewandelen. In een volgende blog krijgt het verhaal een vervolg…

Wil jij mensen ontmoeten, die weten dat het ouder- en opvoed-schap je kwetsbaar maakt? Er is een groep volwassenen, die met elkaar vragen en dilemma’s delen en de verantwoordelijkheid nemen voor een prettige, steunende en bemoedigende sfeer.

Wees welkom in de besloten groep, waar we ons veilig voelen om persoonlijke vragen te stellen en naar hulp uitreiken, zodat we onze krachten kunnen bundelen en de wijsheid in onszelf herinneren. Het is een ruimte waar je op jouw tijd het Maandelijkse Magische Me-time Moment *MMMM* kunt meedoen en/of terugkijken als het jou schikt.

Jij weet dat het belangrijk is om erkenning te geven aan dat wat er speelt en dat je op deze wijze kunt opladen, zodat je er volledig kunt zijn voor je kind, het gezin, etc.

Ook in deze tijd kunnen we een platform creëren, waar we (online) GRATIS bijeenkomen en jij (op jouw tijd) inspiratie en informatie kunt opdoen. Vindt de facebookpagina van Groot Geluk kindercoaching door de naam in de zoekterm te plaatsen en like de pagina, dan nodig ik je (via facebook) uit in de besloten groep: Liefdevolle ouders en opvoeders.

Ervaar jij het begeleiden van je kind nu als een enorme uitdaging? Heb je alles geprobeerd en wil jij zélf je kind begeleiden naar geluk? Voel je vrij om een vrijblijvende kennismaking (videobellen) aan te vragen.

Ik weet als geen ander dat het zwaar kan aanvoelen en dat uitreiken naar hulp al verlichting brengt. Weet dat ik er voor je wil zijn en ik weet dat jij het kan.

Je mag het uiteraard ook doorgeven, zodat meer mensen het komen te weten, voor wie dit helpend kan zijn. Dank je wel dat je mee wilt helpen, zodat de juiste mensen het weten te vinden.

Liefs Lisa Groot

Kindertolk® en coach van Groot Geluk kindercoaching
De coach die je helpt je kind zélf te begeleiden naar geluk.