Wanneer afstand nemen en loslaten niet meer werkt…

Neemt je kind afstand van je? Stel je voor dat jij als puber een ouder hebt, die te dicht op je lip zit. Dan is een beetje afstand nemen van je kind helpend, om elkaar de ruimte te geven je eigen ding te kunnen doen. De puber is op weg naar zijn eigenheid, zelfstandigheid, en doet dat graag op zijn eigen manier. De puber oefent met het neerzetten van zijn eigen ‘stem’ en probeert dat uit in het echte leven. De puber kan lak hebben tegen bezwaren, daar is hij juist tegen in verzet. Hij gaat het zélf wel experimenteren…

Dit past juist binnen de puberleeftijd en het daagt jou, als ouder, uit je af te vragen wat je wel of niet wilt loslaten. Vraag jezelf af wat jij, binnen jouw grenzen, vindt passen. En maak duidelijk binnen welke grenzen er geëxperimenteerd mag worden.

Maar stel je voor dat jou twee -jarige dochtertje afstandelijk gedrag laat zien d.m.v. het verzet dat zij biedt naar één van de ouders. Dan liggen de zaken opeens anders, je voelt vanzelf al aan dat loslaten en afstand nemen hier geen oplossing biedt.

Een moeder komt met haar verhaal bij me in de praktijk en wilt graag weten wat de boodschap van haar dochter háár te vertellen heeft. De moeder heeft allang begrepen dat hier iets anders speelt, maar de vraag blijft: ‘Wat houden we hier in stand? Wat wil haar kind vertellen door afstand te nemen? Wat kan de boodschap voor moeder zijn over het afstandelijke gedrag van haar kind?’

Dat blijft een raadsel, totdat de vertaling tijdens de terugkoppeling wordt gemaakt.

Vanaf het moment dat zij de vertaling terugkrijgt, kan moeder de afstand die ooit niet leek te kunnen worden overbrugd, in no-time, inhalen. De vertaling raakt moeder daar waar haar kindje iets duidelijk wilt maken en door het begrip van deze boodschap én de situatie, kan zij zien wat alsmaar in stand gehouden wordt.

Langzaamaan wrikt ze zich los van de meningen van buitenaf en pakt ze de regie op in haar leven. Dit zorgt voor rust en ruimte binnen de relatie met haar dochtertje. De verbinding kan zich zo stap voor stap helen en tijdens dit proces genieten ze intens van elkaar.

Kinderen blijven je spiegelen en als je met een andere bril op kunt begrijpen wat er speelt, liggen de oplossingen voor de hand. Dit meisje liet al snel zien dat de onderlinge verbinding magisch is. Nu moeder de boodschap tot zich heeft kunnen nemen, is er tegelijkertijd ruimte gekomen om de liefde op te laten bloeien.

Voel jij schuld en/of schaamte t.o.v. de situatie met je kind en zou je hiervan willen worden bevrijd? Vraag jij je ook af wat er achter het gedrag van je kind schuilt? Weet dan dat je in no-time de boodschap kunt horen, die je kind voor je heeft. De situatie kan enorm verbeteren, als je eraan durft over te geven. En ik weet dat jij dit kan!

Soms helpt afstand nemen en ruimte geven. Zo niet, dan help ik jou graag. Jouw verlangen om het anders te doen, dan jij binnen de opvoeding hebt meegekregen, kan werkelijkheid worden, als blokkades uit de weg wordt geruimd. Je verlangen wordt zo realiteit binnen jullie huidige gezin.

In een kindertolktraject kunnen we ver voorbij de opvoeding kijken. De last wordt, door de inzichten die je krijgt met een vertaling, veel lichter of vervaagd, wat ruimte vrij maakt voor beiden om (weer) meer plezier en geluk te ervaren.

Het gedrag van je kind is altijd logisch, als je weet wat er op onbewust niveau van invloed is. Door dit gedrag te vertalen wordt het probleem of de zorg in het licht geplaatst, waardoor je weet wat je te doen staat om je kind weer te laten stralen EN je zélf in je kracht komt te staan als opvoeder. De relatie kun je zélf bevorderen naar een gezonde én gelukkige relatie, waarmee je jouw verlangen gaat leven!

Koester jij het verlangen om je kind (weer) lekker in z’n vel te krijgen? Weet dat het overbodig is om langer te worstelen en gun je kind én jezelf het plezier en geluk in het leven. De taal die het kind ‘van nature’ spreekt, vertaal ik graag voor je als je voelt dat dit over jullie gaat.

Heb je er voor je gevoel alles aan gedaan, zonder de gewenste resultaten en ben je er klaar voor om hulp te vinden die blijvende verbetering biedt? Weet je dat de werkwijze van PresentChild® jullie verder kan helpen?

Dit zijn op dit moment de (gratis én betaalde) mogelijkheden:

In het najaar organiseren we een workshop voor ouders en opvoeders, die verlangen naar meer plezier en geluk voor hun kind/ kinderen. Ik zie dat veel ouders, opvoeders graag willen dat het kind gelukkig is en zij kinderen alles willen geven wat hij of zij nodig heeft. Toch lukt het niet om de juiste hulp te bieden. In deze workshop ga ik met je delen HOE dat komt en WAT je eraan kunt doen. Hier kun je er alles over lezen en je aanmelden.

Hier kun je in een gratis besloten facebookgroep omringen met gelijkgestemden en op een veilige manier de steun, inspiratie en aanmoediging vinden, die bijdraagt aan je geluk. Wil je zélf ervaren wat het je brengt als je live samenkomt met liefdevolle ouders? Ben jij de liefdevolle ouder, die weet wat voor waardevolle bijdrage dat voor jou én anderen is als je je laat inspireren door andere liefdevolle ouders? Voel jij een JA om een magische me-time moment bij te wonen, zodat je weer bent opgeladen voor je taken als ouder. Hier kun je meer informatie vinden en je aanmelden. Hier kun je contact opnemen als je vragen hebt of vrijblijvend één op één wilt afspreken om te onderzoeken of er een samenwerking mogelijk is.

Liefs Lisa Groot
Kindertolk® en coach van Groot Geluk Kindercoaching

De coach die jou graag begeleid om je kind zélf de juiste steun, aanmoediging en zorg te geven die hij of zij nodig heeft. 
www.grootgelukkindercoaching.nl

P.s. Wil je Groot Geluk Kindercoaching volgen en helpen met promoten, zodat ouders met een kind dat niet lekker in z’n vel zit hulp kunnen vinden? 

Je kunt me volgen op social media, waar ik regelmatig deel wat geluk brengt.

Facebook en Instagram