Wat een geluk!

Na een schooldag weer boos en gefrustreerd thuiskomen. Woede uitbarstingen en frustraties zijn eerder regel dan uitzondering. Je ziet haar onzekerheid en verdriet. Te moe om ‘s avonds in te slapen. Zoveel moeite hebben met de leerstof op school, dat de spanningen dagelijks kunnen oplopen… je voelt je machteloos met een ongelukkig kind, dat niet lekker in haar vel zit.

Herkenbaar?

Maak jij je zóveel zorgen? Voel je je schuldig, schaam je je soms zelfs of herken je het gevoel van falen, omdat je jouw kind niet kan geven wat hem of haar geluk zou kunnen brengen. Ooit heeft dit plaatje er bij mij zo uit gezien. Gelukkig is er VEEL verbeterd. Door op een geheel nieuwe wijze te leren kijken, heeft dat voor beiden veel opgeleverd.

Wat een geluk…

Dat je zó wordt geraakt door je ongelukkige kind, dat je er ALLES voor over hebt om de situatie te verbeteren. Dat heeft ervoor gezorgd dat vanuit de chaos en problemen die daar speelden, iets beters kon ontstaan.

Kinderen zijn binnen de relatie op zoek naar de balans. Onbewust reageren ze op zaken die van invloed zijn binnen het systeem. Zodra je bewust wordt WAT er speelt, vallen de puzzelstukjes op zijn plek en kan je doel- en oplossingsgericht aan het werk. Je weet HOE je de situatie wérkelijk kunt verbeteren.

Nadat de boodschap van mijn kind was overgekomen, begreep ik wat mijn leerstof was, om mee aan de slag te gaan. Stapje voor stapje leerde ik het leven meester te worden. Uitdagingen komen af en toe nog steeds op mijn pad. Het zijn de uitdagingen die we op de juiste wijze aankunnen, omdat ik met een andere bril naar kinderen heb leren kijken. Dit zorgt ervoor dat er vele geluksmomenten worden ervaren.

De harmonie waar ik naar zocht, hebben we kunnen vinden. Af en toe vallen  we even terug, als we geconfronteerd worden met nieuwe uitdagingen. Nu weet ik wat me te doen staat, keer op keer. Door het nieuwe perspectief heb ik zoveel meer vreugde, zelfs in ongemakkelijke momenten! Het plezier, de wederzijdse waardering en respect heeft een gezonde relatie bevorderd, waar ik dagelijks dankbaar voor ben en iedereen gun met zijn kind, binnen het gezin.

Door zélf het proces aan te gaan, leerde mijn kind omgaan met haar heftige emoties en kreeg ze weer energie en vertrouwen, waardoor ze haar leerstof aan kon op school.  Sterker nog, ze heeft besloten om de Pabo te gaan volgen om zelf leraar te worden…Iets wat jaren geleden een utopie leek, is nu werkelijkheid.

De taal van kinderen, leer ik je graag verstaan, waardoor jullie leven ten positieve zal veranderen… . Dit gaat voorbij het opvoeden en de opvoedtrucs. Je kind blijft onbelast en toch kunnen jullie beiden profiteren van de samenwerking. Vele ouders heb ik mogen begeleiden en zij ervaren wat een samenwerking opleverd. Het verbetert de relatie met jezelf, je kind én binnen het gezin.

Komt dit bericht op het juiste moment? Is de tijd rijp om stappen te ondernemen om voorbij de zorgen, klachten en/of problemen te komen, die al een poosje voortduren? Ben jij de ouder die alles al heeft geprobeerd? Zijn de pogingen die je hebt ondernomen zonder daadwerkelijk resultaat? Je kunt vrijblijvend contact met me opnemen om te ontdekken wat deze werkwijze jullie biedt en onderzoeken of we willen samenwerken.

Liefs Lisa

Kindertolk® en coach van Groot Geluk Kindercoaching
De coach die de ouder begeleid, zodat je je kind zélf naar geluk kunt begeleiden.

P.s. Heb je je al aangemeld voor het GRATIS E-book? Deze kun je hier vinden.

P.p.s. Wil je Groot Geluk Kindercoaching helpen promoten op social media?

Je kunt me volgen op social media, waar ik regelmatig deel wat geluk brengt.

Facebook: https://www.facebook.com/grootgelukkindercoaching/

Instagram: https://www.instagram.com/lisagrootgelukkindercoaching/?hl=nl