Wat is het geheim van geluk?

We zijn met de auto onderweg naar de bowling, met een aantal meiden uit groep 8. Daar gaan we het verjaardagsfeestje van mijn dochter vieren. De meiden zijn opgewonden en praten honderduit.

Toch daalt de energie bij mij. Er wordt onaardig gepraat over klasgenoten die er niet bij zijn. Ik word me bewust dat het voor mij niet goed voelt en wil dit graag veranderen. Zonder dat ik oordeel of standjes geef, stuur ik het gesprek een andere richting op. Ik verleg de aandacht naar henzelf.

Wat kan ik praktisch en concreet veranderen in het gesprek, waardoor het voor mij wel goed voelt? Om de beurt vraag ik hen wat een ander over hen zou moeten weten, als degene haar niet zou kennen. Ik vraag naar hun kwaliteiten. Wat kun je goed en wat vind je leuk om te doen? Ze vinden deze aandacht leuk en de sfeer in de auto verandert al snel ten goede. De meiden vullen elkaar, op een aardige manier, aan en ze luisteren naar elkaar. Het gaat nu over henzelf. Dit voelt voor mij heel prettig. Door me bewust te zijn wat ik voel, kan ik de situatie bijsturen. We hebben het nu samen leuk met fijne gesprekken. Mijn missie is geslaagd.

Waarom focussen op je gevoel?

Het geheim van geluk is, dat je bewust wordt wat je voelt en denkt. De situatie ergerde mij en daar kreeg ik een onbestemd gevoel over. Ik merkte pas later mijn gedachten op, dat ik een oordeel had op de situatie. Het raakte mij, dat ze onaardig praatte over derden. Zodra je je bewust bent van je gevoelens en je gedachten, kun je bepalen wat je wél wilt. En daar ging ik direct mee aan de slag. Ik kreeg direct een voldaan, blij en gelukkig gevoel.

Word je geraakt door je kind? Voelt de situatie met je kind niet goed? Zie jij bij je kind dat het niet zo goed met hem gaat? En heb je het nare gevoel van falen, dat je het niet kunt veranderen? Wil je het beste voor je kind, maar alle aanpakken die je hebt geprobeerd helpen niet echt? Maak je je te vaak zorgen of schaam je je te veel voor het gedrag van je kind? Ben je klaar met het schuldgevoel en heeft het je genoeg energie gekost?

Of je nu meer wilt kunnen genieten van je kind.
Of dat je op zoek bent naar rust en warmte.
Of meer energie wilt hebben voor de leuke dingen samen.

Wil je een gezonde en gelukkige relatie met je kind bevorderen? Het kan simpeler dan je nu zult denken.Volg een workshop bij mij, waarbij ik je vertel wat je kind jou wilt vertellen. Ik informeer en inspireer je graag.

Of kies ervoor om een één-op-één kindertolktraject bij mij te volgen.

Wat krijg je bij een kindertolktraject?

1) intakegesprek – eerste afspraak(duur +/- 60 min.)

2) de vertaling van de kindertolk (geen afspraak)

3) de terugkoppeling- tweede afspraak (duur +/- 60 min.)

4) de follow-up- derde afspraak (duur +/- 60 min.)

Wat brengt het je?

Het verhaal van je kind wordt door de kindertolk op methodische wijze  vertaald waardoor het ineens over het leven van de vertellende ouder gaat. Dat raakt een snaar van binnen, geeft inzicht, motiveert en brengt verandering. Je kind blijft thuis, maar wordt wél geholpen. Je kind wordt geholpen via jou. Je bevordert de relatie met je kind én jezelf naar meer geluk. Je kunt de focus leggen op wat echt helpt en daar heb ik voor jou een aantal mooie opdrachten en oefeningen voor als je dat daarna wenst.

Sta je ervoor open om de situatie eens vanuit een andere hoek te bekijken?
En wil jij de aandacht richten op wat er wérkelijk aan de hand is? Laat je verrassen door de levensles van je kind voor jou. Jij vindt het toch ook fijn als je kind open staat voor jouw aanwijzingen?

Je mag me gerust mailen als je vragen hebt. We kunnen een GRATIS belafspraak maken en je bent tot niets verplicht. Jij bepaalt wat je doet, jij bent degene die beslist.

Liefs Lisa

P.s.
Wil je meer informatie, opheldering, inzichten en inspiratie over kindertolken en over dat wat je kind je verteld? Volg Groot Geluk kindercoaching op facebook waar ik regelmatig tips, acties en aanbod deel. Of kijk op mijn website www.grootgelukkindercoaching.nl wanneer de workshops gepland staan. Je kunt je opgeven voor deze workshop door me een mail te sturen.