Zit je kind niet lekker in zijn vel?

Een moeder mailt me en geeft aan dat haar zoon niet lekker in zijn vel zit. Hij is veel boos en kan zich moeilijk uiten. Het gaat over een zoon die heel gevoelig is met een sterk karakter. Deze moeder vertelt over haar zoon Roel en ze legt uit wat ze heeft geprobeerd om de situatie te verbeteren. Er verandert weinig tot niets…

Moeder zegt dat Roel zich opmaakt voor de strijd als er iets gebeurt waarvan hij niet dacht dat het zo zou gaan. ‘Hij is dan heel boos, schreeuwt en werkt niet mee’. Herkenbaar? Uiteraard willen we Roel helpen, want die is daar niet gelukkig mee en zijn moeder ook niet. De moeder geeft aan dat zij dit stukje van haar zoon niet begrijpt. Het kost haar veel tijd en energie om erachter te komen wat er is.

De reactie op het probleem

Wat gaan we doen met een kind dat niet lekker in zijn vel zit? Gaan we aan de slag met het kind? Leren we hem omgaan met boosheid? Maken we hem duidelijk op welke manier hij zijn gevoelens uiting kan geven, wat passend is binnen de gebaande wegen? Ja, dat is zoals we het tot nu toe hebben geleerd en gedaan. Op deze manier ontnemen we echter Roel zijn manier om te reageren op een systeem. Wat helpt het hele gezinssysteem?

Kinderen reageren heel puur en spontaan op hun omgeving. Dit wordt zichtbaar door wat zij laten zien aan ons. Zij geven signalen, die zij urgent én met liefde ons iets duidelijk willen maken.  Hoe kunnen we begrijpen waarom kinderen doen wat ze doen? 

Zou het interessant kunnen zijn om te gaan kijken naar wat er achter het gedrag zit? Waar hebben wij zelf moeite mee? Hebben wij het moeilijk met veranderingen? Is het moeilijk voor ons om ons aan te passen? Hebben wij het moeilijk om uiting te geven aan onze eigen gevoelens, bijvoorbeeld tijdens veranderingen? Wanneer werken wij niet mee?

Deze zoon heeft, via de kindertolk, veel te vertellen aan zijn moeder. Ook hij liet dit op zijn unieke manier zien aan zijn moeder. Door middel van de vertaling van zijn gedrag en emoties wordt duidelijk waarmee moeder zélf aan de slag kan. Zij neemt de verantwoordelijkheid op zich en gaat haar proces aan met haar strijd in het leven.

Hierdoor is de strijd van haar zoon overbodig. Hij kan dit gedrag achterwege laten doordat zijn moeder op eigen kracht de lessen leert toepassen die gaan over haar leven. Zij begrijpt hem en kan precies geven wat hij nodig heeft. Een kind dat niet lekker in zijn vel zit, voelt zich nu gehoord en gezien en krijgt wat juist is.

Een kindertolktraject

Hulp van een kindertolk zorgt ervoor dat je kind niet wordt belast, maar zeker  profiteert van de samenwerking. Jij staat in je kracht. Je hebt en behoudt de verantwoordelijkheid. Je ziet binnen een maand de bewijzen om je oren vliegen dat jij simpel én doeltreffend effect hebt. Het is opeens heel logisch… je ziet wat je te doen hebt. Het evenwicht is hersteld en dit zorgt voor meer plezier en geluk.

Je gaat voorbij het strijden, grenzen bewaak je zelf en jij krijgt grip op de situatie. Wat je te doen hebt, wat juist voelt en waar je heen wilt, alles valt op zijn plek. De tijd doet de rest, stap voor stap naar een harmonieus huis. Dwars door weerstanden heen bevorder je vrede, vreugde en geluk voor je kind, jezelf én je gezin. Waarbij je zélf de regie hebt, jij bepaalt!  De support, steun en liefdevolle aandacht wil ik jou geven tijdens dit proces.

Zit jij momenteel met je handen in het haar?  Aarzel niet om eens van gedachten te wisselen. Neem gerust contact op om vrijblijvend te overleggen of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@grootgelukkindercoaching.nl

Liefs Lisa Groot

Kindertolk® en coach van Groot Geluk Kindercoaching

P.s. Wist je dat… je via de website van Groot Geluk Kindercoaching nu een E-book GRATIS kunt downloaden?  Ergens is het raar dat ik dit vergeet te vermelden. Ik ben er zó enthousiast over dat jij dit simpel, via je mail, kunt lezen. Heel veel waardevolle informatie én inspiratie, die ik zelf graag had willen hebben, toen ik ooit zo worstelde met mijn kind. Meld je hiernaast óf hieronder aan en doe er je voordeel mee, ik gun het je zo!